Avalon » Specials » Biografieen schrijvers
Avalon: Informatie van A tot Z

Biografieën en bibliografieën van schrijvers

Biografieën en bibliografieën van schrijvers is een reeks artikelen waarin u nader kennis kunt maken met enkele bekende, moderne schrijvers zoals John Saul, Vanessa Morgan, James Ellroy, Rupert Everett en Michael Ondaatje. Naast een uitgebreide biografie krijgt u ook enkele wetenswaardigheden en een volledige bibliografie.

Biografie en bibliografie Vanessa Morgan

Vanessa Morgan staat in de Verenigde Staten bekend als de vrouwelijke versie van Stephen King. Haar bekendste roman is de spannende thriller Drowned Sorrow. In dit artikel komt u alles te weten over dit nieuwe literaire fenomeen.

Biografie en bibliografie John Saul

John Saul is de specialist van de commerciële horror. Hij heeft al 25 romans op zijn naam staan, waaronder Het Ding, De Steek, Dodenduik, Bezeten Brein en [I]Dochters van de Duivel[/I]. In bijna al zijn romans spelen kinderen de hoofdrol. Meestal zijn zij ook de oorsprong van het kwaad.

Biografie en bibliografie Michael Ondaatje

Michael Ondaatje is vooral gekend voor zijn roman De Engelse Patiënt (The English Patient). De verfilming van de roman (met Ralph Fiennes en Juliette Binoche) werd bekroond met verschillende oscars.

Biografie en bibliografie James Ellroy

James Ellroy is een eigenzinnige schrijver van misdaadromans. Zijn bekendste romans zijn L.A. Confidential, The Black Dahlia en Brown’s Requiem.

Biografie en bibliografie Rupert Everett

Filmliefhebbers kennen Rupert Everett vooral als acteur. Zo was hij al te zien naast Julia Roberts (My Best Friend’s Wedding), Christopher Walken (The Comfort of Strangers), Cate Blanchett (An Ideal Husband) en Matthew Broderick (Inspector Gadget). Rupert Everett heeft ook enkele boeken op zijn actief staan, waaronder een autobiografie en twee romans.

Leuke weetjes - Vanessa Morgan, de vrouwelijke Stephen King

Thriller schrijfster Vanessa Morgan wordt de vrouwelijke Stephen King genoemd. Haar laatste roman, Drowned Sorrow, is een bovennatuurlijke thriller waarin een moeder en haar tienerdochter het slachtof…
Gepubliceerd door Avalon op 24-04-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!