Avalon » Specials » Biografische films
Avalon: Informatie van A tot Z

Biografische films

Biografische films hebben het altijd al goed gedaan in de bioscoop. In dit overzicht hebben we enkele recensies samengebracht van biografische films die de laatste jaren verschenen zijn. Komen aan bod: Basquiat, Wild Man Blues, Elizabeth, Marquise, Michael Collins, Oscar Wilde, Patch Adams en Shakespeare In Love.

Basquiat

Deze biografische film over kunstenaar Jean Michel Basquiat werd gemaakt door zijn goede vriend en collega-kunstenaar Julian Schnabel. Let vooral op de reeks bekende acteurs en zangers die het scherm sieren: David Bowie, Dennis Hopper, Gary Oldman, Christopher Walken, Benicio Del Toro, Claire Forlani, Willem Dafoe, Parker Posey, Courtney Love, Eline Löwensohn en Tatum O’Neil.

Wild Man Blues

Documentaire speelfilm die filmregisseur Woody Allen volgt op de Europese tournee van zijn Orleans-style jazz band.

Elizabeth

Het leven van de Britse koningin Elizabeth 1 heeft al vele films geïnspireerd. Shekhar Kapur leverde in 1998 ongetwijfeld de beste versie af. Met glansrollen van Cate Blanchett, Joseph Fiennes en Geoffrey Rush.

Marquise

Marquise was de muze van onder andere Molière en Racine. Zij vormde de basis van de gelijknamige Franse film uit 1997.

Michael Collins

Sterke biografische film over de man die het Ierse volk probeerde te bevrijden van het Engelse despotisme. Aan de hand van Neil Jordan (The Crying Game, Interview With The Vampire).

Oscar Wilde

Interessante en entertainende film over het leven van Oscar Wilde waarin vooral zijn homoseksuele geaardheid aan bod komt.

Patch Adams

Kan humor kanker doen genezen? Dokter Patch Adams zal dit zijn jonge kankerpatiëntjes aan den lijve doen ondervinden. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Shakespeare In Love

In de romantische komedie Shakespeare In Love wordt William Shakespeare verliefd op één van de actrices van het Curtain Theatre. Knap verhaal vol knipoogjes naar het werk van de bard.
recensie

Regards - Film over zelfmoord en geluk

Regards is een Belgische ensemblefilm over zelfmoord en geluk die zich afspeelt tijdens de laatste dag van het leven van een terminaal zieke man. De film werd gemaakt door Paolo Zagaglia, een voormali…
Gepubliceerd door Avalon op 30-01-2009, laatst gewijzigd op 27-09-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!