Avalon » Specials » Chocolade
Avalon: Informatie van A tot Z

Chocolade - Spreekbeurt informatie en recepten

Chocolade - Spreekbeurt informatie en recepten Op deze pagina vind je onze populairste artikelen over chocolade. De interessante en grappige informatie en wetenswaardigheden vormen een ideale basis voor een spreekbeurt. Daarnaast vind je hier ook zowel traditionele als bizarre recepten met chocolade van een traditionele kerststronk tot een bizar Mexicaans gerecht van kip met chocoladesaus.

Chocolade - Interessante en grappige wetenswaardigheden

Deze interessante en grappige informatie is een goed startpunt voor elke spreekbeurt over chocolade. We hebben het hier onder andere over chocolade rariteiten (zoals chocolade sushi of chocolade pizza) en over de link tussen chocolade en onze persoonlijkheid (de chocolade therapie van Murray Langham).

Recept - Pollo Mole Poblano

Pollo Mole Poblano is een bizar Mexicaans gerecht waarin kip met een chocoladesaus wordt geserveerd. Het is één van de populairste schotels van Zuid-Amerika. Hier vind je het recept.

Recept - Kerstronk met chocoladeroom

Er gaat geen enkele Kerst voorbij zonder dat er kerststronk met chocoladeroom wordt gegeten. In dit artikel krijg je zowel het recept voor een traditionele kerststronk op grootmoeders wijze als voor een last-minute kerststronk die op vijf minuten klaar is.

Cosmetica op basis van chocolade

Cosmetica op basis van chocolade is tegenwoordig erg in. Niet alleen omdat het zo verleidelijk ruikt, maar ook omdat chocolade de huid hydrateert en beschermt tegen veroudering. Estheomed uit Hulste liet ons het product Chocolate Mousse SPF 20 uitproberen, een getinte dagcrème die chocolade tot zijn belangrijkste ingrediënten mag rekenen.
Leuke weetjes - Chocolade

Leuke weetjes - Chocolade

Ooit al chocolade sushi, chocolade pizza, kip met chocolade en azijn chocolade gegeten? Chocolade hoeft trouwens niet meer voor schuldgevoelens te zorgen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat cacao d…
Kerstrecept - kerststronk met chocoladeroom

Kerstrecept - kerststronk met chocoladeroom

Het is een oude heidense gewoonte om tijdens de Winterzonnewende een boomstam in de open haard te branden om geluk te brengen in het nieuwe jaar. Deze traditie werd ondertussen vervangen door het eten…
Gepubliceerd door Avalon op 22-12-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!