Avalon » Specials » Graubundengrison
Avalon: Informatie van A tot Z

Graubünden / Grison - Activiteiten en bezienswaardigheden

Graubünden of Grison is het grootste kanton van Zwitserland. Het staat bekend om zijn middeleeuwse kastelen, wandelroutes, musea, culturele activiteiten, culinaire specialiteiten en fietsroutes. In deze special vind je een verzameling van alle onze artikelen over Graubünden.

Romeinse provincie

Het in het oosten van Zwitserland gelegen Graubünden maakte ooit deel uit van de Romeinse provincie Raetia. De overblijfselen daarvan zijn nu nog altijd merkbaar, niet alleen in de oude Romeinse dialecten die nog steeds in het kanton gesproken worden, maar ook in de overgebleven gebouwen en ruïnes.

Bezienswaardigheden en activiteiten

In Graubünden kan je terecht voor een groot aantal activiteiten en bezienswaardigheden. Zo kunnen wandelaars en fietsers hun hart ophalen aan de mooie fiets- en wandelroutes die zowel ís morgens als ís avonds aan originele en leerrijke activiteiten kunnen gekoppeld worden. Houd je meer van cultuur, dan biedt Graubünden een grote waaier aan culturele activiteiten en musea. Ook voor kinderen zijn er talrijke ontspannende activiteiten voorzien.

Culinaire activiteiten

Graubünden staat ook bekend onder de naam Grison. Deze naam klinkt waarschijnlijk bekend in de oren bij culinaire liefhebbers. Grison vlees is immers een regionale delicatesse met wereldwijde faam. Toch kan je in Graubünden voor nog veel meer culinaire specialiteiten terecht. Er is zelfs zoveel te beleven dat het zelfs mogelijk is een hele vakantie aan culinaire activiteiten te wijden. Hierover kom je meer te weten in het artikel Culinaire vakantie in Graubünden Zwitserland.

Graubünden - Leukste wandelroutes en activiteiten

Overnachten in een yurt, reizen met een stoomsneeuwschuiver, ijskletteren om de adrenalinekick etc. Het lijkt wel een avontuurlijke reis naar een ver land, maar toch gaat het om het Zwitserse Graubünd…

Graubunden Zwitserland - ochtend- en avondactiviteiten

Terwijl sommigen zich nog een keer in hun bed omdraaien of schaapjes tellen, zijn anderen allang weer onderweg. In Graubünden is ook op vreemde tijden wel wat loos - vollemaantochten, sneeuwshows, zon…
Gepubliceerd door Avalon op 30-09-2011, laatst gewijzigd op 19-12-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!