Avalon » Specials » Griezelverhalen
Avalon: Informatie van A tot Z

Griezelverhalen en griezelboeken

Griezelverhalen en griezelboeken blijven populair. In deze special hebben we voor u enkele recensies samengebracht van spookverhalen die de afgelopen jaren verschenen zijn. Komen aan bod: A Stir Of Echoes, Drowned Sorrow, Wishmaster 2 Evil Never Dies, Blood Bar, Space Truckers en John Carpenter's Vampires.

A Stir Of Echoes

Het spookverhaal van Richard Matheson werd verfilmd met Kevin Bacon in de hoofdrol. De gelijkenissen met The Sixth Sense leverde de film echter veel kritiek op.

Drowned Sorrow

Dit bekende spookverhaal van Vanessa Morgan is één van de spannendste griezelboeken ooit geschreven. Het is het verhaal van een gezin dat in een afgelegen dorp in New England het slachtoffer wordt van een sekte die nauwe banden onderhoudt met het bovennatuurlijke.

Blood Bar

In de nabije toekomst wordt de wereld door droogte geteistert en is er niet genoeg water meer om iedereen in leven te houden. De mensheid keert zich dan maar tot het drinken van bloed, met alle gevolgen vandien. Origineel vampierenverhaal aan de hand van de Belgische schrijver Daph Nobody. Boordevol mysterie, boeiende personages, spitsvondige opmerkingen en, uiteraard, bloed.

Wishmaster 2 Evil Never Dies

Dit vervolg op de film Wishmaster uit 1997 legt de nadruk meer op humor dan op horror. Een djinn wordt per ongeluk tot leven gewekt en vervult de wensen van iedereen die hij tegenkomt. Het probleem is alleen dat hij kwaadaardig is en alle wensen op een dodelijke manier interpreteert.

Space Truckers

Horrorkomedie over een man die functie doet als koerier tussen verschillende planeten en zo met enkele kwaadaardige personages in contact komt.

John Carpenter's Vampires

Combinatie tussen western en vampierenverhaal door de regisseur van Halloween, Prince of Darkness en Village of the Damned. Gebaseerd op de roman van John Steakley.
Griezelverhalen: Drowned Sorrow - Vanessa Morgan

Griezelverhalen: Drowned Sorrow - Vanessa Morgan

Drowned Sorrow van Vanessa Morgan is volgens velen één van de beste griezelverhalen van de laatste jaren. In het boek gaat Megan met haar veertienjarige dochter op vakantie naar een afgelegen dorpje i…
recensie

Vampieren boeken: Blood Bar van Daph Nobody - Boekbespreking

Het gebeurt niet vaak dat een boek twee weken na zijn release al uitverkocht is. Daph Nobody mocht het meemaken met Blood Bar, een mengeling tussen Let the Right One In van John Ajvide Lindqvist en he…
Gepubliceerd door Avalon op 24-11-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!