Avalon » Specials » Lissabon

Lissabon - Bezienswaardigheden en tips

Dankzij zijn gegrilde vis, fado en monumenten uit de tijd van de veroveraars is Lissabon zowel populair bij cultuurminnende toeristen als bij koppeltjes die op zoek zijn naar romantiek. Overwinteraars en zonneaanbidders kiezen dan weer voor de stranden van het net naast Lissabon gelegen Cascais. Op deze pagina vindt u al onze reisverslagen over de bezienswaardigheden van deze intrigerende hoofdstad.

Bezienswaardigheden van Lissabon

De hoofdstad van het meest westelijk gelegen land van Europa biedt een aangename mix tussen ontspanning en cultuur. Wie in Lissabon verblijft, moet zeker proberen de volgende wijken en bezienswaardigheden te bezoeken:

Alfama

Kronkelende steegjes, kleurijke huizen, prachtige uitkijkpunten, kastelen en luidruchtige fado restaurants. In Alfama vindt u het allemaal.

Belèm

Deze wijk van Lissabon staat bekend om zijn bezienswaardigheden in verband met de ontdekkingsreizen. Zijn de moeite waard: het Padrão dos Descobrimentos, de Torre de Belèm en het Mosteiro dos Jeronimos.

Baixa

Wie van winkelen en eten houdt, moet in de Baixa zijn. Hier vindt u namelijk de grootste winkelstraten en de meeste eetgelegenheden.

Rossio

Op het Rossio plein en in de omringende straten zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden. Rossio staat ook bekend om de vele Ginjinha kroegjes (minuscule bars die van de plaatselijke kersenlikeur hun voornaamste business hebben gemaakt).

Chiado

In de uitgaansbuurt Chiado vindt u de meeste discotheken, bars en andere uitgaansgelegenheden van Lissabon.

Bairro Alto

De wijk Bairro Alto ligt op een heuvel en is onder andere bereikbaar via de trammetjes Elevador da Bica en Elevador de Santa Justa. Dit is het historische deel van Lissabon waar het ideaal wanderelen is.

Cascais

Dit stadje net naast Lissabon is een ideale daguitstap en kan gemakkelijk met een citytrip naar Lissabon gecombineerd worden. Cultuur moet je hier niet komen zoeken, maar je kan er wel terecht om op het strand van het zonnetje te genieten en om lekker te eten.

Meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden van Lissabon vindt u in de onderstaande reisverslagen.

Lissabon - Goedkope accomodatie en gratis activiteiten

Lissabon is een charmante citytrip bestemming waar het tegen budget gunstige prijzen erg goed vertoeven is voor een aantal dagen. De afwisseling tussen prachtige vergezichten, musea, kastelen, parken,…

5 mooiste terrassen van Lissabon

Lissabon kent vele terrassen waar bezoekers onder het genot van een drankje en hapje kunnen ontspannen, lezen en genieten van de mooie omgeving. Vooral tijdens de zomer, als de zon de bezoekers trakte…

Gastronomische specialiteiten van Lissabon

Nergens komt de gastvrijheid van Portugal zo hartverwarmend tot uiting als in de gastronomie. Niet alleen is de verscheidenheid aan gerechten buitengewoon groot, ook de manier waarop het eten op tafel…

Stranden nabij Lissabon

Lissabon biedt voor elk wat wils. Cultuur, lekker eten, een historische stad maar ook geweldige stranden nabij de hoofdstad. Tijdens de zomer is er niks beters dan genieten van de zon tijdens een heer…

Met de kinderen naar Lissabon

Lissabon is de perfecte stad om een vakantie door te brengen met de kinderen. De stad is kindvriendelijk en veilig, is bij uitstek geschikt om te voet te ontdekken en heeft het hele jaar door mooie te…
Gepubliceerd door Avalon op 01-08-2010, laatst gewijzigd op 27-09-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.