Avalon » Specials » Romantische films
Avalon: Informatie van A tot Z

De beste romantische films en romantische komedies

Welke zijn de beste romantische films en romantische komedies van de afgelopen jaren? Op zoek naar een romantische film voor Valentijn of een romantische avond, dan kan u uw keuze maken uit de volgende liefdesverhalen. Van volgende films krijgt u een recensie: Sliding Doors, Angel Baby, The Very Thought Of You, Chasing Amy, There’s Something About Mary, She’s The One, The Object Of My Affection, Emma en Los Amantes Del Circulo Polar.

Sliding Doors

Britse romantiek die onderzoekt hoe op het eerste zicht onbenullige gebeurtenissen je hele leven kunnen veranderen. Met Gwyneth Paltrow.

Angel Baby

Onafhankelijke romantische film over de liefde tussen twee psychiatrisch gestoorde mensen.

The Very Thought Of You (aka Martha, Meet Frank, Daniel And Laurence)

Eén van de grappigste en meest romantische Britse komedies. De Amerikaanse schone Martha trekt naar Londen. Dit zorgt voor problemen als drie hartsvrienden buiten elkaars medeweten op de dame verliefd worden.

Chasing Amy

Ben Affleck wordt in Chasing Amy verliefd op een meisje dat het niet al te nauw neemt met trouw. Van de maker van Dogma, Clerks en Mallrats.

There’s Something About Mary

Romantische komedie waarin Cameron Diaz het hoofd van verschillende mannen op hol brengt.

She’s All That

Deze tienerkomedie met Freddie Prinze Jr. is gebaseerd op de klassieker Pygmalion. De populaire jongen van de school papt voor een weddenschap aan met het lelijke eendje. Het duurt echter niet lang alvorens het lelijke eendje in een zwaan verandert.

The Object Of My Affection

Jennifer Anniston probeert in The Object Of My Affection het hart van een homoseksuele vriend te veroveren. Zal ze erin slagen of niet?

Emma

Verfilming van het gelijknamige boek van Jane Austen. Met Gwyneth Paltrow, Toni Colette en Ewan McGregor.

Los Amantes Del Circulo Polar

Spaanse film van Julio Medem waarin symboliek een belangrijke rol speelt.
Schrijf mee!