Avalon » Specials » Griezelfilms

Griezelfilms, horror films, thrillers

In de volgende reeks artikelen geven we je een overzicht van griezelfilms, horror films en thrillers geklasseerd per thema. De onderwerpen die aan bod komen zijn Halloween, Kerstmis, Pasen en 1 april, aliens, kinderen, sekten, griezelige dorpjes, reality tv, water en dieren.

Griezelfilms – Kinderen

Kinderen zijn zelden zo stout geweest als in deze griezelfilms en thrillers: Children of the Corn, Mikey, Evil Baby, Village of the Damned, The Omen, etc.

Griezelfilms – aliens / buitenaardse wezens

In de originele film Invasion of the Bodysnatchers nemen buitenaardse wezens het lichaam van mensen over. De film kreeg vele remakes, maar er kwamen nog veel meer andere verhalen op de markt die hetzelfde principe als uitgangsbasis namen.

Griezelfilms – Sekten

Overzicht van alle griezelfilms met sekten: Dark Waters, Drowned Sorrow, The Sect, The Nameless, etc.

Griezelfilms – Griezelige dorpjes

Als uitgangsbasis nemen griezelfilms vaak een bizar dorpje dat vijandig staat tegenover vreemdelingen. Wij stellen de beste van deze griezelfilms aan je voor, onder andere Population 436, The Wicker Man, Cry for the Strangers, etc.

Griezelfilms – Pasen en 1 april

In deze griezelfilms zitten er monsters in de paaseieren, verandert de paashaas in een moordzuchtig monster, en kennen de grappen van 1 april een dodelijke afloop.

Griezelfilms – Kerstmis

In de volgende griezelfilms en thrillers komt de kerstman niet om cadeautjes te brengen. Hij heeft er daarentegen een groot plezier aan om mensen een kopje kleiner te maken.

Griezelfilms – Halloween

Overzicht van alle griezelfilms en thrillers die zich tijdens Halloween afspelen: Satan’s Little Helper, Trick ‘r Treat, Halloween, Fanglys, Night of the Demons, etc.

Griezelfilms – Reality TV

Overzicht van griezelfilms en thrillers die reality TV als thema hebben. Komen onder andere aan bod: Slashers, My Little Eye, El Nominado, etc.

Griezelfilms – Water

Buitenaardse wezens en spoken die zich via water voortbewegen en manifesteren. Zombies, geesten en vampiers die in een meer leven en er af en toe uit komen gekropen. Vanaf nu is water niet meer noodzakelijk voor het leven, maar wel voor de dood.

Griezelfilms - Aziatische spokenfilms

Azië, en dan voornamelijk Japan en Zuid-Korea, staan bekend om het maken van goede spokenfilms. In dit artikel krijgt u een overzicht van de engste griezelfilms die ze in die landen ooit hebben uitgebracht.

Griezelfilms – Dieren

Ben je geïnteresseerd in griezelfilms en thrillers met dieren (haaien, honden, katten, insecten, beren etc.), neem dan een kijkje in onze andere reeks Griezelfilms met Dieren.

Griezelfilms - Kinderen

Stoute, kwaadaardige kinderen zijn een dankbaar thema voor films, vooral horrorfilms en thrillers. Vaak zijn ze met meerderen (The Children of Ravensback, Village of the Damned, Children of the Corn,…
Griezelige kerstfilms

Griezelige kerstfilms

Kerstfilms zouden lief en schattig moeten zijn. De makers van de volgende horrorfilms hebben echter niet op sfeer en gezinswaarden gemikt, maar wel op horror, bloed en gruwelijke moorden. Als u dacht…

Griezelfilms - Griezelige en bizarre dorpjes

Stephen King noemt het een ‘odd little town’ – een bizar dorpje waar duistere dingen gebeuren en dat inwoners heeft die vijandelijk staan tegenover vreemdelingen. Zelf gebruikte Stephen King het griez…

Engste Aziatische spoken films

The Grudge, The Ring, Pulse, One Missed Call, Phone, Nightmare, Black Night, Dark Water, Eko Eko Azarak, A Tale of Two Sisters, Shutter, The Eye, etc. Het zijn slechts enkele voorbeelden van Aziatisch…

Horrorfilms - Water

Zombies en spoken die uit een meer kruipen. Buitenaardse wezens die zich via water voortbewegen. Water dat een eigen leven leidt. Geesten die zich via water manifesteren. Dit zijn de onderwerpen van d…

Horror films - Gevaarlijke sekten

Gevaarlijke sekten, satanische sekten, religieuze sekten. Sommigen van de volgende horror films over sekten zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen (Helter Skelter, The Manson Family). Anderen zijn da…

Halloween films

Kom in de sfeer met deze films die allen Halloween als thema hebben. Alles wat Halloween zo uniek maakt, komt aan bod: goblins, heksen, monsters, snoepjes, verkleedpartijtjes, Jack-o’-Lanterns, Trick…

Films met aliens / buitenaardse wezens

Ontvoeringen door aliens… buitenaardse klonen en duplicaten… monsters van een andere planeet… In dit overzicht vindt u de belangrijkste films terug waarin buitenaardse wezens de hoofdrol spelen: Invas…
Gepubliceerd door Avalon op 09-05-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.