Avalon » Eten en Drinken
Artikelen 1 - 10 van 35 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Amlou - Cholesterolverlagend broodbeleg

Dit broodbeleg komt oorspronkelijk uit Marokko en wordt gemaakt met amandelen, honing en arganolie. Amlou verlaagt uw slechte cholesterol, bindt de strijd aan tegen veroudering en rimpels, werkt als a… Recepten, 10-04-2008

Chinese keuken - stoven en smoren

Volgens een oud Chinees gezegde zit het geluk in een potje dat staat te pruttelen op het vuur. Zoals overal ter wereld vullen pruttelende stoofpotjes op de hoek van de kachel de Chinese huizen met hee… Bereiding, 18-08-2011

De Chinese keuken

Het is dwaasheid om over de Chinese keuken te spreken. Men zegt dat er vier zijn, namelijk de keuken van Beijing in het noorden, van Shanghai in het midden, van Szechuan in het westen en van Kanton in… Buitenlands, 18-08-2011
Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken

Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken

Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken is een overzicht van de populairste boeken waarvan de zinnenprikkelende gerechten voornamelijk uit afrodisiaca bestaan. De romantische en erotische recep… Diversen, 22-02-2010
Exotische soep recepten met kokosmelk

Exotische soep recepten met kokosmelk

Pindakaassoep en bananensoep lijken een beetje bizar, maar eenmaal je ze hebt geproefd, zullen ze ongetwijfeld tot je favorieten behoren. Kokosmelk bevat veel ijzer en selenium; bovendien verbetert ze… Recepten, 05-04-2009

Frisse maaltijdsalades met quinoa

Deze smakelijke frisse maaltijdsalades zijn het lekkerst indien u ze van tevoren klaarmaakt. Laat de ingrediënten die moeten opgewarmd worden (quinoa, spinazie) eerst goed afkoelen alvorens de maaltij… Recepten, 17-06-2008

Frituren op zijn Chinees

Gaarkoken in overvloedig hete olie geeft een typisch eigen smaak en bijzondere structuur. Frituren kan best in de wok, die door zijn paraboolvorm hiervoor geschikt is. De schuin aflopende wand zorgt e… Bereiding, 18-08-2011

Gastronomische specialiteiten van Lissabon

Nergens komt de gastvrijheid van Portugal zo hartverwarmend tot uiting als in de gastronomie. Niet alleen is de verscheidenheid aan gerechten buitengewoon groot, ook de manier waarop het eten op tafel… Buitenlands, 30-08-2011

Gazpacho en Ajo Blanco - Spaanse koude soep

De koude Spaanse soep Gazpacho werd oorspronkelijk klaargemaakt door alle ingrediënten in een vijzel met een stamper fijn te maken en er dan koud water aan toe te voegen. Normaal moet je Gazpacho opdi… Recepten, 11-08-2008

Gezonde boterhampasta's met kaas

Dit zijn enkele van de meest veelzijdig bruikbare recepten voor boterhampasta, omdat de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Ze smaken uiteraard heerlijk op de boterham (probeer zeker gero… Recepten, 17-06-2008