Avalon » Specials » Zelfgemaakt broodbeleg

Zelf broodbeleg maken

Iedereen weet dat vele ziektes, ouderdomskwalen en schoonheidsfoutjes te voorkomen zijn door gezond te eten. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om op uw voeding te letten, zeker niet als u de gewoonte hebt veel brood te eten. Veel broodbeleg, zoals charcuterie of chocoladepasta, is immers slecht voor de gezondheid. Uw broodbeleg zelf maken, is een oplossing. Dit is gemakkelijker dan u denkt. Zowel mensen die van zoet, zout, pikant of bitter houden, zullen aan hun trekken komen.

Zelfgemaakt broodbeleg met kaas

  • Broodbeleg van ricottakaas
  • Broodbeleg van platte kaas en notenpasta
  • Broodbeleg van fetakaas.

Zelfgemaakt broodbeleg met yoghurt

  • Broodbeleg met yoghurt en abrikozen
  • Broodbeleg met yoghurt, komkommer en munt
  • Broodbeleg met yoghurt, noten en rozijnen

Zelfgemaakt broodbeleg met groenten

  • Pittige wortelpuree
  • Kikkererwtenpuree (humus)
  • Paprikapuree

Amlou – Cholesterolverlagend broodbeleg

  • Amlou – Origineel recept
  • Amlou met pinanoten
  • Amlou met caroube (chocoladesmaak)

Amlou - Cholesterolverlagend broodbeleg

Dit broodbeleg komt oorspronkelijk uit Marokko en wordt gemaakt met amandelen, honing en arganolie. Amlou verlaagt uw slechte cholesterol, bindt de strijd aan tegen veroudering en rimpels, werkt als a…

Gezonde boterhampasta's met kaas

Dit zijn enkele van de meest veelzijdig bruikbare recepten voor boterhampasta, omdat de toepassingsmogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Ze smaken uiteraard heerlijk op de boterham (probeer zeker gero…

Zelfgemaakt broodbeleg met yoghurt

Misschien zijn dit geen voor de hand liggende pasta’s voor de boterham, maar toch laat de aangename smaak van het beleg zich perfect combineren met die van het brood. Dit zelfgemaakt broodbeleg is pre…
Zelfgemaakt broodbeleg met groenten

Zelfgemaakt broodbeleg met groenten

De volgende recepten voor zelfgemaakt broodbeleg bestaan uit een mengsel van gepureerde groenten en verse kruiden. Op brood smaken ze heerlijk samen of in plaats van je gewone beleg (kaas, ham), maar…
Gepubliceerd door Avalon op 31-07-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.