Avalon » Specials » Bizarre dieren

De vreemdste dieren ter wereld

Wist je dat er dieren bestaan zonder ogen, neus en tanden? Of dat er wezens zijn die geen lichaam hebben, maar enkel uit een hoofd bestaan? Er lopen heel wat bizarre dieren op deze planeet rond en de meeste daarvan zijn niet eens bij het grote publiek gekend. Wij stellen de vreemdste dieren ter wereld alvast aan u voor. Blobfish of fathead
Een reusachtige gelatineachtige kop waar zo goed als geen lichaam aan vast zit en een mistroostige uitdrukking op zijn afzichtelijke gezicht. Lelijker dan de blobfish of fathead bestaat er niet!

Surinaamse pad (Surinam toad)

Wist je dat er een pad bestaat zonder tanden, tong, neus en ogen? Bovendien heeft het dier enorme wratten op haar rug waarin ze haar kroost laat uitbroeden.

Binturong

Schattiger dan de binturong is er in het dierenrijk haast niet te vinden. In Amerika en enkele exotische landen zijn er al mensen die dit naar popcorn ruikende schatje als huisdier houden. Het dier zit op hun schouder als ze ermee gaan wandelen of ze gebruiken de leiband, net als bij een hond. Nieuwsgierig?

Dumbo octopus (Grimpotheutis)

Zijn echte naam is Grimpotheutis, maar door de opvallende gelijkenis met het Disney-personage Dumbo kreeg dit zeediertje al snel de naam Dumbo octopus mee.

De blobfish of fathead

De blobfish of fathead heeft zijn naam niet gestolen. Dit bizarre zeedier bestaat namelijk uit een enorm blubberig hoofd op een klein lichaampje. Wie hem één keer heeft gezien vergeet hem nooit meer.

De Surinaamse pad

Het meest bizarre dier op deze planeet is de Surinaamse pad (Surinam toad). Het beest heeft geen tanden, geen tong, geen ogen en geen neus, maar wel een enorme mond. Daar komt nog bij dat de eieren zi…
Binturong: het perfecte huisdier?

Binturong: het perfecte huisdier?

De binturong of beermarter is één van de schattigste exotische dieren die er bestaat. In Zuidoost Azië is hij al jaren een populair huisdier. Is het westen nu ook rijp voor dit lieve, naar popcorn geu…

Dumbo Octopus (Grimpoteuthis)

Met zijn opvallende flaporen lijkt de Grimpoteuthis bijzonder sterk op Disney’s olifant Dumbo, vandaar dat hij vaak dumbo octopus wordt genoemd. Het is één van de meest bizarre en schattige dieren van…
Gepubliceerd door Avalon op 15-06-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.